TRAINING CIRCUIT

The project is apart of a studio effort to design a facility for a group of ninjas. Each individual project has a designed landscape with a river and a sacred tree, and contains  a path,  an exercise mechanism, a meditation space, and a sleeping quarters for one of the ninjas. this project uses axial pathways and vertical hierarchy to emphasize the importance of the meditation tower. The repeated linear elements of the tower function as a ladder that terminates at the main meditation space overlooking the sacred tree. The exercise apparatus operates by a ninja pushing a lever connected to a gear below the floor, which turns a gear connected to the bottom of the meditation tower, allowing the ninja to alter the direction the tower is facing. the sleeping quarters uses a wall of shutters to provide flexibility in the space’s degree of enclosure.