LANGFORD INFILL

The project with Sydney Farris occupies the space between

the buildings of the Langford Architecture Complex on Texas A&M’s campus in College Station. The proposal seeks to address overcrowding issues in the college that have resulted in the closing of the Technical Reference Center via an urban infill intervention, providing new space for studios, review spaces, offices, an auditorium, a gallery, and a new TRC. The building resists the traditional parti in favor of a nonlinear and non-sequential set of objectives, including contextuality in its use of concrete and brutalist spatial organization, monumentality to define entrances, an intricate promenade, and a variety of open air spaces in the compact lot. The building uses a concrete one way system and a steel truss to support the cantilevering auditorium...

Michael Obrien Integrated Studio at Texas A&M

with Sydney Farris